http://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2018c.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2018b.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2018a.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2017b.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2017a.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2016_e.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2016_a.png
Pengumuman

Mesyuarat Agung PIBG

Semua ibu bapa dijemput hadir ke mesyuarat agung PIBG pada 19 Januari 2019 di Dewan Perdana.
Pautan

Pengunjung Semasa
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter

We have: 8 guests online
Laman Utama
User Rating: / 3
PoorBest 

Ceramah tersebut telah diadakan pada 10 Mac 2014 di Dewan Perdana SMKDABB.  Encik Kusaini bin Hamidon , Pengarah Jabatan Kesihatan Persekitaran Majlis Perbandaran Sepang telah menyampaikan ceramah tersebut. Murid-murid telah didedahkan tentang bahaya nyamuk aedes, tempat-tempat pembiakan nyamuk, cara-cara mengawal denggi, simptom demam denggi dan rawatan demam denggi melalui ceramah dan sesi soal jawab.  Murid-murid yang menjawab telah diberi cenderahati.

 

 

Seterusnya juga diadakan pelancara  Program KISMAT iaitu kitar semula minyak terpakai.  Encik Khusaini telah menyampaikan dua tong untuk kitar semula minyak yang telah diguna. Selain itu ada pameran mengenai bahaya aedes di luar dewan.

Melalui program ini diharapkan warga SMKDABB dapat menjadikan amalan kebersihan sebagai budaya cara hidup sihat, memupuk sikap keperihatinan dan komitmen yang tinggi tentang pendidikan pencegahan denggi serta dapat mewujudkan persekitaran sekolah yang bersih, selamat, kondusif dan bebas daripada pembiakan nyamuk aedes.

Last Updated (Sunday, 09 November 2014 15:26)