http://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2018c.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2018b.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2018a.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2017b.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2017a.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2016_e.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2016_a.png
Pengumuman

Mesyuarat Agung PIBG

Semua ibu bapa dijemput hadir ke mesyuarat agung PIBG pada 19 Januari 2019 di Dewan Perdana.
Pautan

Pengunjung Semasa
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter

We have: 18 guests online
Laman Utama
User Rating: / 0
PoorBest 

SMK Dato Abu Bakar Baginda telah menganjurkan Perkampungan Ilmu di Kolej Pendeta Za'ba, UKM dengan kerjasama Biro Pendidikan PIBG dan Persatuan Mahasiswa Selangor (PERMAS) pada 3hb hingga 5hb Jun 2015.  Pelajar-pelajar yang terlibat terdiri daripada 40 orang pelajar tingkatan 5 dan 20 orang pelajar tingkatan 3. Pelajar-pelajar adalah daripada kumpulan 'Champion'yang dipilih berdasarkan keputusan peperiksaan akhir tahun 2014.

Di harap melalui program ini dapat mempersiapkan pelajar-pelajar dari segi mental, emosi, memberi motivasi dan mengetahui teknik serta pendekatan efektif dalam pembelajaran.

Pelbagai aktiviti telah dijalankan sepanjang tiga hari berada di kolej tersebut antaranya teknik menjawab pelbagai subjek, sesi takruf, solat berjemaah, senamrobik, aktiviti padang dan sebagainya.

Pihak PERMAS juga mengambil bahagian bagi membimbing para pelajar dalam perkampungan ilmu tersebut.

Kesungguhan guru-guru nampak terselah walaupun terpaksa mengorbankan masa cuti mereka.  Pelajar-pelajar juga kelihatan gembira dan bekerjasama dalam setiap aktiviti yang dijalankan.  Melalui program ini juga dapat merapatkan hubungan pelajar dan guru.

Solat berjemaah dan kuliah subuh dan sebagainya turut diadakan bagi membantu pelajar-pelajar menguatkan dari segi rohani dalam menghadapi pelbagai cabaran dalam pembelajaran mereka.

Semoga dengan adanya program ini, SMKDABB terus cemerlang dan gemilang, insya Allah.

Last Updated (Tuesday, 08 December 2015 01:49)