http://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2016_e.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2016_d.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2015_i.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2015_h.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2015_f.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2015_e.jpghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2015_d.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2015_c.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2015_b.png
Pengumuman

Kokurikulum

Minggu hadapan adalah minggu terakhir perjumpaan kelab dan persatuan untuk tahun ini.
Peperiksaan Percubaan

PT3 mulai 14 Ogos SPM mulai 27 Ogos
Peperiksaan Pertengahan Tahun

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Pautan

Pengunjung Semasa
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter

We have: 51 guests online
Laman Utama
User Rating: / 0
PoorBest 

Bulan Bahasa telah dilancarkan pada 29 Februari 2016 di Dewan Perdana oleh pengetua, Tuan Hasyim bin Saryani@Mohd Noh.  Tema tahun ini adalah memartabatkan Bahasa Melayu dan memperkukuh Bahasa Inggeris.

Pelbagai aktiviti akan dijalankan di sepanjang bulan Mac ini iaitu:

Bahasa Arab

Kalimatussobah, Al Hiwar, Buku skrap, Khat Al Hikam dan Khutbah.

Bahasa Melayu

Pertandingan Deklamasi Sajak dan Puisi, Penulisan Kreatif, Pidato, Sahiba, Kuiz Bahasa, Pertandingan Sudut Bahasa dan bercerita/ bicara berirama.

Bahasa Inggeris

Explorace, Scrabble Competition, Spell -it-right, Talent Show and Poem Recital.

Semoga dengan adanya aktiviti-aktiviti tersebut dapat meningkatkan penguasaan bahasa dengan lebih baik dalam kalangan murid-murid SMKDABB insya Allah.

Last Updated (Tuesday, 05 April 2016 10:53)