http://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2018c.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2018b.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2018a.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2017b.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2017a.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2016_e.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2016_a.png
Pengumuman

Mesyuarat Agung PIBG

Semua ibu bapa dijemput hadir ke mesyuarat agung PIBG pada 19 Januari 2019 di Dewan Perdana.
Pautan

Pengunjung Semasa
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter

We have: 24 guests online
Laman Utama
User Rating: / 0
PoorBest 

YB Senator Hajah Azizah binti Haji Harun, Ketua Wanita UMNO Sepang telah merasmikan Majlis Anugerah Kecemerlangan Akademik kali ke 5 di Dewan Perdana, SMK Dato Abu Bakar Baginda.  Melalui teks ucapan, beliau berharap pelajar harus proaktif untuk menguasai pelbagai kemahiran terutama yang berkaitan dengan kemahiran berfikir aras tinggi dan kecanggihan teknologi maklumat.  Kejayaan dan kecemerlangan penerima anugerah ini juga perlu dijadikan teladan kepada pelajar-pelajar lain kerana kejayaan tidak datang bergolek tetapi memerlukan kesungguhan dan pengorbanan.  Selain itu beliau juga turut menyumbang kepada pihak sekolah sebanyak RM 6000 untuk program kecemerlangan pelajar.

 

Anugerah kali ini diberi kepada pencapaian akhir tahun 2015 yang terdiri daripada murid-murid tingkatan 1, 2 dan 4 yang menduduki tempat pertama, kedua dan ketiga di dalam kelas.  Panitia yang mendapat peningkatan untuk PT3 dan SPM juga diberi anugerah. Panitia Prinsip Perakauan telah berjaya mendapat lonjakan saujana (+2.17) pada SPM tahun lepas.

Anugerah seterusnya ialah pelajar cemerlang untuk PT3 yang didahului oleh Durrah binti Abd Ga'far (10A 1C) dan pelajar cemerlang SPM 2015, Siti Khadijah bt Suhaizad (8A, 2B, 1C).

Terima kasih kepada semua ajk pelaksana yang telah melaksanakan program ini dengan jayanya.  Semoga keputusan tahun hadapan lebih cemerlang, insya Allah.

Last Updated (Monday, 11 April 2016 13:57)