http://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2018c.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2018b.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2018a.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2017b.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2017a.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2016_e.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2016_a.png
Pengumuman

Mesyuarat Agung PIBG

Semua ibu bapa dijemput hadir ke mesyuarat agung PIBG pada 19 Januari 2019 di Dewan Perdana.
Pautan

Pengunjung Semasa
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter

We have: 19 guests online
Laman Utama
User Rating: / 0
PoorBest 

Program Pelancaran Kelas Bimbingan YPM-SPM 2016 telah diadakan di Dewan Perdana, SMK Dato' Abu Bakar Baginda pada 16 Julai 2016.  Program ini ialah sebuah program khas untuk pelajar SPM 2016 dan di bawah pemantauan YPM untuk membantu meningkatkan prestasi akademik sekolah dalam kalangan pelajar Melayu atau Bumiputera yang tergolong dalam kategori kurang berkemampuan di Negeri Selangor.

Program ini menjadikan pelajar terpilih dalam daerah Sepang anak angkat YPM.  Di samping itu, untuk membantu meningkatkan prestasi akademik sekolah-sekolah dalam daerah Sepang.  Ranking kedudukan ialah 49/142 berbanding daerah-daerah yang lain di seluruh Malaysia. Program ini menjadikan Sekolah Seri Puteri sebagai mentor atau JU untuk membantu kumpulan pelajar di sekolah lain di dalam Sepang melalui kelas bimbingan yang terancang khas di bawah kerjasama PPD Sepang dan YPM.

Tuan Haji Khairi bin Bidin, Pegawai Pendidikan Daerah Sepang

Melalui program ini juga pelajar yang mendapat 5A ke atas dalam percubaan SPM akan mendapat biasiswa sepenuhnya untuk melanjutkan pengajian hingga ke peringkat ijazah.  Segala sumber kewangan untuk menjayakan program tersebut akan disediakan oleh pihak YPM.

Last Updated (Wednesday, 03 August 2016 14:06)