http://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2018c.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2018b.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2018a.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2017b.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2017a.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2016_e.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2016_a.png
Pengumuman

Mesyuarat Agung PIBG

Semua ibu bapa dijemput hadir ke mesyuarat agung PIBG pada 19 Januari 2019 di Dewan Perdana.
Hari Graduasi Lepasan Tingkatan 5 2018

Pelajar lepasana tingkatan 5 2018 yang telah mendaftar ke Majlis Graduasi kali ke 10 akan berlangsung pada Sabtu bersamaan 20 April 2019. Hadir sebelum 7.30 pagi.
Senam Zikir 3.0

Majlis penutupan Senam Zikir 3.0 akan diadakan pada 27.4 2019. Jemputlah beramai-ramai memeriahkan lagi majlis tersebut
Pautan

Pengunjung Semasa
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter

We have: 31 guests online
Laman Utama
User Rating: / 0
PoorBest 

Karnival Pendidikan Kokurikulum kali pertama telah diadakan pada 27 Julai 2015.  Karnival ini diadakan untuk memberi pendedahan dan maklumat kepada murid-murid mengenai bidang kerjaya badan beruniform di Malaysia.  Melalui karnival ini juga di harap dapat memupuk minat murid-murid untuk bergiat aktif dalam badan beruniform yang diceburi.

Acara dimulai dengan demonstrasi anjing pengesan dadah oleh Jabatan Kastam di Raja Malaysia di padang SMK Dato' Abu Bakar Baginda pada jam 10 pagi.

 

 

 

Karnival Pendidikan telah dirasmikan oleh Tuan Hj Khairi bin Bidin, Pegawai Pendidikan daerah Sepang di Dewan Perdana SMK Dato Abu Bakar Baginda.  Turut memberi ucapan pada hari tersebut ialah wakil daripada Jabatan Kastam DiRaja Malaysia dan Jabatan Pertahanan Awam.


Selain itu diadakan juga ceramah Mylesen oleh Jabatan Pengangkutan Jalan, demonstrasi JPAM dan lawatan ke tapak pameran.

Terima kasih diucapkan kepada Jabatan Kastam Di Raja Malaysia, Jabatan Pertahanan Awam Malaysia, Institut Pendidikan Kampus Bangi, Jabatan Pengangkutan (MyLesen) dan Persatuan Seni Silat Cekak Pusaka Hanafi Selangor.  Pameran diladakan sehingga jam 4.00 petang.  Semoga karnival tersebut dapat memberi manfaat pada warga SMKDABB.

Last Updated (Saturday, 07 January 2017 15:58)