http://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2018c.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2018b.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2018a.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2017b.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2017a.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2016_e.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2016_a.png
Pengumuman

Mesyuarat Agung PIBG

Semua ibu bapa dijemput hadir ke mesyuarat agung PIBG pada 19 Januari 2019 di Dewan Perdana.
Hari Graduasi Lepasan Tingkatan 5 2018

Pelajar lepasana tingkatan 5 2018 yang telah mendaftar ke Majlis Graduasi kali ke 10 akan berlangsung pada Sabtu bersamaan 20 April 2019. Hadir sebelum 7.30 pagi.
Senam Zikir 3.0

Majlis penutupan Senam Zikir 3.0 akan diadakan pada 27.4 2019. Jemputlah beramai-ramai memeriahkan lagi majlis tersebut
Pautan

Pengunjung Semasa
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter

We have: 21 guests online
Laman Utama
User Rating: / 0
PoorBest 

SMK Dato' Abu Bakar Baginda telah terpilih pada tahun lepas mewakili Selangor untuk Anugerah Surau Imarah (ASISS) Sekolah-sekolah KPM. Terdapat 4 kategori iaitu surau, musolla sekolah menengah dan surau, musolla sekolah rendah.  SMK Dato' Abu Bakar mewakili Selangor untuk musolla sekolah menengah.

 

 

Penilaian akhir ASISS ke 4 telah berlangsung pada 25 Januari 2017 di Musollah Attaqwa. Terdapat 4 orang juri yang hadir pada hari tersebut untuk menentukan johan, naib Johan dan tempat ketiga. Turut hadir pada hari tersebut, selain daripada wakil rakyat, pegawai JPNS, PPD, SPI, wakil JU, YDP PIBG juga orang yang sangat berjasa kepada sekolah iaitu mantan ketiga-tiga pengetua, mantan PK HEM dan mantan GKMP yang dahulu sama-sama mencorakkan Musolla Attaqwa.

 

 

Suasana sambutan semasa penilaian akhir ASISS meriah dengan kehadiran 3 orang mantan pengetua SMKDABB, mantan PK HEM dan mantan GKMP Kemanusiaan

Kejayaan hingga ke peringkat ini adalah hasil kerjasama semua guru-guru SMKDABB yang sentiasa membantu, disokong oleh para pentadbir, PIBG dan juga para pelajar SMKDABB.

Tahniah kepada pengetua, Tuan Hashim yang telah memberi ucapan yang terbaik dan menyentuh hati juri.  Semoga Musolla Attaqwa beroleh kejayaan, insya Allah.

Last Updated (Friday, 10 February 2017 14:07)