http://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2018c.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2018b.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2018a.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2017b.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2017a.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2016_e.pnghttp://smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2016_a.png
Pengumuman

Mesyuarat Agung PIBG

Semua ibu bapa dijemput hadir ke mesyuarat agung PIBG pada 19 Januari 2019 di Dewan Perdana.
Hari Graduasi Lepasan Tingkatan 5 2018

Pelajar lepasana tingkatan 5 2018 yang telah mendaftar ke Majlis Graduasi kali ke 10 akan berlangsung pada Sabtu bersamaan 20 April 2019. Hadir sebelum 7.30 pagi.
Senam Zikir 3.0

Majlis penutupan Senam Zikir 3.0 akan diadakan pada 27.4 2019. Jemputlah beramai-ramai memeriahkan lagi majlis tersebut
Pautan

Pengunjung Semasa
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter

We have: 11 guests online
Laman Utama
User Rating: / 0
PoorBest 

MAJLIS KEMUNCAK BULAN PENGHAYATAN KEMERDEKAAN KE-61 PERINGKAT SEKOLAH TAHUN 2018

Salam dan selamat menyambut bulan kemerdekaan KE-61. Terima kasih kepada semua Pahlawan, Pejuang Kemerdekaan dan prajurit negara yang telah memerdekakan negara ini. Al fatihah pada mereka semua kerana jerit perih kalian , kami mendapat kemerdekaan dan kemananan ini. Kerana kalian, kami punya Negara bertuah dan berdaulat, kerana kalian kami jadi bangsa bermaruah.

Majlis sambutan telah diadakan pada 30 0gos 2018 di Dewan Perdana SMKDABB bagi memupuk dan menyemarakkan semangat patriotisme di dalam jiwa murid-murid supaya terus kekal sehingga remaja dan dewasa. Selain itu, diharapkan juga dapat mewujudkan rasa kekitaan dan kerja berpasukan  dan seterusnya mengeratkan perpaduan di semua peringkat.

Suasana semasa program berlangsung di Dewan Perdana

Guru-guru SMKDABB juga turut memeriahkan sambutan kemerdekaan peringkat sekolah 2018.

 

 

Firman Allah yang bermaksud :

“dan sesiapa yang mengerjakan amal salih, sama ada lelaki atau perempuan,mereka akan masuk syurga, dan mereka pula tidak akan dianiayai (atau dikurangkan balasannya ) sedikit pun.”- (surah an Nisa, ayat 124)

Seseorang akan mendapat kemerdekaan sebenar jika menghayati ajaran islam. Islam memberi panduan membezakan antara kebenaran dan kepalsuan. Sesiapa berpandukan kepada ajaran islam pasti tidak akan sesat di dunia dan bakal mendapat kejayaan di akhirat.

 

 

Rujuk link untuk tontonan video merdeka SMKDABB: https://www.youtube.com/watch?v=jeBEzV7M66g

 

 

Last Updated (Monday, 10 September 2018 16:15)